ABBAS GÜÇLÜ

ABBAS GÜÇLÜ


Ara Tatil, Açık Lisede Hızlı Mezuniyet ve Mevsimsel Hastalıklar

12 Kasım 2021 - 18:31

Ara tatil yarından itibaren başlıyor. Öğretmen, öğrenci ve velilerimize keyifli bir tatil diliyoruz. 18 yaş üstü açık lise öğrencileri 2 yılda mezun olabilecekmiş! Umarız yüz yüze eğitimi baltalamaz. Okul öncesi, mevsimsel hastalıklara aman dikkat…

Ara tatil kararı alınalı çok oldu ama pandemi nedeniyle sonuçları tam olarak analiz edilemedi. Tatil sonrası umarız herkes mutlu olur. Derslere zinde ve heyecanla başlanır...

 

6 Eylül 2021'de yüz yüze ve tam zamanlı olarak başlatılan 2021-2022 eğitim öğretim yılının birinci dönem ara tatili yarından itibaren başlıyor. Öğrenciler ara tatil öncesi son derslerine bugün girecek. Ara tatil 19 Kasım Cuma günü sona erecek. Öğrenciler 22 Kasım'da yeniden okullu olacak.

 

2021-2022 eğitim ve öğretim döneminin ara tatilinde öğretmenlere, mesleki gelişim eğitimi uzaktan verilecek olması sevindirici bir yaklaşım. Çünkü onların da fazlasıyla tatile ihtiyaçları vardı. Öğretmenler bu tarihler arasında okullara gelmeyecek ve idari izinli sayılacak.

 

Ara tatilin ardından 2021-2022 eğitim öğretim yılı birinci dönemi 21 Ocak 2022 Cuma sona erecek. Yarıyıl tatili ise 24 Ocak 2022 Pazartesi başlayıp 4 Şubat 2022 Cuma tamamlanacak.

 

Öğrenciler ikinci dönemdeki ara tatili ise 11 Nisan-15 Nisan 2022'de yapacak. İkinci dönem 7 Şubat 2022 Pazartesi başlayacak ve okullar 17 Haziran 2022 Cuma günü sona erecek.

 

Hızlandırılmış Eğitim

 

18 yaş ve üstü açık öğretim okulları öğrencilerinin yarım kalan eğitimlerini tamamlayarak bir üst öğrenime devam edebilmeleri ve istihdama daha kısa sürede katılabilmelere imkan sağlamak için yeni bir düzenleme yapıldı.

 

Açık lise öğrencilerinin mezun olabilmeleri için 8 dönem şartı vardı. Yeni düzenlemeyle bunu 5 döneme iniyor. Böylece 18 yaş ve üstü açık öğretim lise öğrencileri 2 yılda okullarını bitirebilecek.

 

MEB, 18 yaş üzerindeki açık öğretim okulu öğrencilerinin iş ya da öğrenim hayatlarındaki bir sonraki aşamaya geçişindeki süreyi kısaltmak için böyle bir adım atıldığını açıkladı. Umarız herkes için hayırlı olur. Açık liseye olan kayma daha da artmaz!..

 

Mevsimsel Hastalıklar

 

Mevsim değişiklikleri ve özellikle de içinde bulunduğumuz şu günler, başta gribal vakalar olmak üzere her türlü hastalığa davetiye çıkartıyor.

 

Okulda olabildiğince kontrol altında tutulan öğrenciler, tatil sürecinde umarız başta korona olmak üzere her türlü hastalığa karşı titizlikle korunurlar.

 

Tatil sonrası vakalar artmamalı tam aksine azalmalı ki yoğun kış koşulları nedeniyle kapalı ortama geçildiğinde sıkıntılı bir süreç yaşanmasın...
Kaynak :https://www.egitimajansi.com/abbas-guclu/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum