Baran öğretmen, Microsoft'tan ödül aldı

Bingöl'de görev yapan sınıf öğretmeni Baran Tigan, Kovid-19 salgını sürecinde aldığı STEM ve kodlama eğitimleri ile kendisini geliştirerek, ülkede yaklaşık 3 bin öğretmene bu alanda bilgi birikimi ve tecrübelerini aktardı. Öğrencilerinin ve meslektaşlarının ilerlemesine katkı sunan Tigan, bu çabası sayesinde Microsoft tarafından "Yılın En Başarılı Kadın Eğitimcisi" seçildi

Baran öğretmen, Microsoft'tan ödül aldı
16 Aralık 2021 - 00:33

Bingöl'de görev yapan sınıf öğretmeni Baran Tigan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde Türkiye'nin farklı bölgelerindeki yaklaşık 3 bin öğretmene çevrim içi aktardığı bilgi birikimi ve tecrübeleri ile Microsoft'un "Yılın En Başarılı Kadın Eğitimcisi" ödülüne layık görüldü.

Babası da 1992-1997 yılları arasında Bingöl'de sınıf öğretmeni olarak görev yapan Tigan, ilkokul eğitimini bu kentte tamamladı. 17 yıl önce İstanbul'da öğretmenliğe başlayan Tigan, 7 yıl süren görevinin ardından 2011 yılında Bingöl'ün Bahçeli köyündeki ilkokula atandı.

İki yıl görev yaptığı bu okulda öğrencilerin teknolojik imkanlardan faydalanabilmesi adına çalışmalar yürüten Tigan, okula internet bağlanmasına vesile oldu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum